boodschappenen producten boergondisch

Fietsen en/of wandelen door de natuur.
Vanaf april t/m september kunt u op het terras genieten van koffie/thee of een heerlijk zelfgemaakt ambachtelijk ijsje. Er is een ruime gratis parkeerplaats aanwezig, van waaruit u perfect een fietstocht kunt maken, of een heerlijke wandeling in natuurgebied de vloeiweide of de kogelvanger.
www.ijsboerderijheidehoeve.nlZoek je een mooie fietstocht

Kijk dan op onze website www.kaasboerderijossenblok.nl bij links en u vind fietstochten van diverse afstanden. Bij ons op het terras kunt u genieten van al het lekkers uit onze winkel.Even uitrusten bij het museum

Fietsers en wandelaars kunnen het gehele jaar bij het museum terecht voor een kopje koffie/thee of een glaasje fris. In de zomer kan men hiervoor terecht op één van de twee terassen maar bij slecht weer en in de winter kunt u genieten van uw drankje in de ontvangstzalen van het museum.
www.oudeplatteland.nlWandelroute vanaf de Paardenmelkerij

Het gebied bestaat uit ongeveer 250 hectare grasland met hier en daar groepjes bomen, bestaande uit Elzen en Wilgen die ook wel frikken genoemd worden. Deze frikken worden regelmatig gesnoeid.
Het gebied ligt ten noorden van Etten-Leur, in de Ettense Beemden, tussen de oude vuilstort en de Leurse haven. De wandelroute is te bereiken door vanaf de Paardenmelkerij de polder in te lopen en de palen met blauwe koppen te volgen. Vrijwel altijd zullen laarzen noodzakelijk zijn.
Gedurende het hele jaar zijn er veel verschillende vogelsoorten te zien. In het voorjaar heb je een grote kans om de Blauwborst te zien. Typisch genoeg is dat in deze periode van het jaar één van de talrijkste zangvogels in het gebied. Andere voorkomende soorten zijn: Roodborsttapuit, Kleine karekiet, Rietgors, Groenpootruiter, Bosruiter, Witgat, Grutto, Kievit, Scholekster, Kluut, Koekoek, Bruine kiekendief en Lepelaar.

In de winter heb je kans op een Grote zilverreiger, Toendrarietgans, Grauwe gans, Kolgans, IJsvogel, Slobeend, Pijlstaart, Smient, Bergeend, Groenling, Sijs of Putter.
Het gehele jaar heb je kans op een ontmoeting met een Ree, Roodborst, Winterkoning, Sperwer, Buizerd, Torenvalk, Grote bonte specht, Aalscholver, Waterhoen, Knobbelzwaan en Blauwe reiger.

Kortom een pure wandelroute met vele verrassingen.
www.paardenmelkplanet.nlBeleef het platteland op ons prachtige veelzijdige fruitbedrijf!!!

(H)eerlijk wandelen langst onze kersen, pruimen, peren en appelbomen. Deze vertellen u alles over ons fruitbedrijf. Na afloop kunt u nagenieten van een heerlijk glas puur appelsap met een punt appeltaart.
Wandelroute geopend tijdens de openingstijden van onze streekwinkel.

TIP!
Tijdens de bloei (half april; eind mei) is onze fruitboomgaard een absolute aanrader.
Kijk op www.roksstreekwinkel.nl voor meer info.Rusten bij een Imkerij.

Na een lekker ritje fietsen, is het even rusten bij Kwekerij en Imkerij Den Hill. En drink een lekker bakje koffie, met een aardbeien toetje of andere lekkernijen. En beleef de wereld van de bijen, en bezoek de mooie tuin. Wij liggen naast de fietsroute van de Etten-Leur route in zuid oost. Aan de Hilsebaan. Naast de knooppunten route 24 en 21.
Wandelen kan ook op de rustige wegen in Etten-Leur zuid oost, en kom lekker even uitblazen op ons terras. Open vanaf maart tot eind oktober.
www.bijendenhill.nl